NGINE

Affärsområden

Digitala affärer är mer än E-handel. Därför är det viktigt att ha ett bredare perspektiv på affären och vilka behov som finns. Både ur ett internt och ur ett externt perspektiv.

E-HANDEL

Ngine är en e-handelspartner som fokuserar på era behov och er tillväxt. Vi hjälper våra uppdragsgivare att öka sin försäljning med e-handelslösningar baserat på beprövade plattformar med beprövad teknologi.

Inget alternativ är bäst för alla. Att avgöra vad som är bästa för lösning för specifik uppdragsgivare handlar därför om att värdera egenskaper baserat på faktiska förutsättningar, kravbild och önskemål.

En grundregel som man kan gå efter är att om man har en mindre budget och är beredd att anpassa sig är det bäst att börja med en färdigpaketerad plattform för att komma igång med försäljningen. Denna nivå räcker oftast de första åren samtidigt som man utvecklar på sina interna processer och organisation.

Ju större kravbild man har på lösningen, och ju större omfattning verksamheten har, desto mer talar för en lösning som är optimerad för just din specifika verksamhet. Då står valet främst mellan en Saas-tjänst (att hyra en lösning hos en e-handelsleverantör) eller att anlita ett renodlat konsultbolag.

Inget är rätt eller fel men det är ett val som är viktigt att besluta om.

Har du funderingar om var du befinner dig och vilka steg du bör ta? Låt oss hjälpa dig.

ÖKAD FÖRSÄLJNING

Digital marknadsföring är inte något som sköts separat utan måste vara en naturlig del av er organisation. Utan rätt förutsättningar riskerar investeringen som har gjorts i en ny lösning att snabbt tappa sitt värde.

Det är först när lösningen är lanserad som det riktiga arbetet börjar. Skapa bra innehåll, aktivera kampanjer genom planering och mätning, att hitta rätt kanaler och rätt marknadsplatser för just era målgrupper kommer att en av de viktigaste uppgifterna. För att sedan utvecklas vidare drar vi nytta av den data som besökarna lämnar efter sig och skapar än mer insikt inför kommande aktiviteter. Av denna anledning har vi tagit fram ett transparent workflow som vi gemensamt följer för att nå de mål som är satta.

DIGITALISERING

Många företag idag vet att man måste digitalisera sin verksamhet men väldigt få vet vad är det man ska göra och i vilken ordning.

Det kan vara så att företaget står inför en förändring som involverar nya kanaler, förändrad affärsmodell och ett behov av ett genomtänkt plattformsstöd för att hantera dessa. Utöver det finns en större bild av en åldrande och anpassad systemarkitektur som kan komma att bli en bromskloss i framtida satsningar.

Denna typ av frågeställning finns hos många företag idag och det är ofta i denna fas som Ngine kommer in med experthjälp inom de olika områdena. Vi skapar ett tydligt beslutsunderlag och en plan över vad det innebär att genomföra satsningen både tekniskt, organisatoriskt och processmässigt.